cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Εντυπώσεις των φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Seeds for the Future – HUAWEI

seeds-for-future-huawei Μέσω του προγράμματος 'Seeds for the Future' της εταιρείας HUAWEI μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε πλήθος πρωτόγνωρων εμπειριών. Το ταξίδι μας στην Κίνα ξεκίνησε σαν ένας άσπρος καμβάς, και κάθε τι που ζούσαμε, μικρό ή μεγάλο, όμορφο ή άσχημο, πρόσθετε σε αυτόν μια όμορφη πινελιά. Και τελικά αυτός ο άσπρος καμβάς κατέληξε ως μια υπέροχη σύνθεση με πανδαισία χρωμάτων.

Την πρώτη εβδομάδα του ταξιδιού μας στην Κίνα επισκεφτήκαμε το Πεκίνο, όπου ήρθαμε σε επαφή με τον Κινέζικο πολιτισμό μέσα από τη διδασκαλία της Κινέζικης γλώσσας και της Κινέζικης ζωγραφικής και καλλιγραφίας. Τη δεύτερη εβδομάδα του προγράμματος ταξιδέψαμε στην πόλη της Σεντζέν. Εκεί μέσω της επίσκεψής μας στα κεντρικά γραφεία της HUAWEI και σε δύο εκθεσιακούς της χώρους, γνωρίσαμε πώς εργάζεται μια τόσο σπουδαία και παγκοσμίου φήμης εταιρεία. Ταυτόχρονα, μέσω μιας σειράς μαθημάτων, τόσο θεωρητικών όσο και πρακτικών, επεκτείναμε τις γνώσεις μας σχετικά με τα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες. Η επίσκεψή μας στην Κίνα περιελάμβανε επίσης ξεναγήσεις σε διάφορα αξιοθέατα όπως το μουσείο, το θεματικό πάρκο και την αγορά ηλεκτρονικών ειδών στη Σεντζέν και το Σινικό Τείχος.

Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες για την ευκαιρία που είχαμε να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα αυτό και να διευρύνουμε τις γνώσεις και τους ορίζοντές μας. Ευχαριστούμε πολύ το Τμήμα Πληροφορικής και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Κύπρου και την εταιρεία HUAWEI και HUAWEI CYPRUS.

Ευχόμαστε η εταιρεία HUAWEI να συνεχίσει να προσφέρει τη δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα 'Seeds for the Future', όπως επίσης να διανοιχτούν και καινούριοι δρόμοι συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας HUAWEI και του Πανεπιστημίου Κύπρου.