cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Πρόγραμμα "Seeds for the Future 2019" - Τοποθέτηση Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Huawei στην Κίνα

seed for the future 2019 huaweiΈξι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “Seeds for the Future 2019”, το οποίο διοργανώθηκε από τον κινέζικο κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών Huawei. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου, να τοποθετηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Shenzhen, για μια hands-on εμπειρία σε θέματα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT).

seed for the future 2019 huawei 2Η ευκαιρία αυτή δόθηκε φέτος στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου για τρίτη φορά, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Συνεργασίας που υπόγραψε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Huawei Technologies (Cyprus) Co LTD, έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κομφούκιος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι φοιτητές (εκ των οποίων οι 3 προέρχονται από το Τμήμα Πληροφορικής και οι άλλοι 3 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών), επιλέγηκαν πρωτίστως με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου είχαν την ευκαιρία, να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες σε διάφορους τομείς σχετικούς με τις σπουδές τους και να εξοικειωθούν με τα τεχνολογικά προϊόντα και τον τρόπο λειτουργίας της Huawei. Παράλληλα, συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης της κινέζικης γλώσσας και κουλτούρας, διάρκειας μιας βδομάδας, στο Πεκίνο.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανέφεραν ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία ζωής, αφού αποκόμισαν πολλές εμπειρίες και γνώσεις στον Τομέα της Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ γνώρισαν από κοντά την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κίνας.