cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Οι ακαδημαϊκοί Μ. Δικαιάκος και Γ. Πάλλης του Τμήματος Πληροφορικής στους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως στο επιστημονικό τους πεδίο

pallis dikaiakos vraveio 2021Στους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως περιλαμβάνονται 2 ακαδημακοί του Τμήματος Πληροφορικής, με βάση κατάταξη ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford, με τίτλο "Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators".

Ο Καθηγητής Μάριος Δικαιάκος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Πάλλης περιλαμβάνονται στην ανανεωμένη, για το 2020, κατάταξη των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου με τίτλο, “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators”. Η κατάταξη, που δημοσιεύθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Stanford (ΗΠΑ), βασίζεται σε αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2019 και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων ανά το παγκόσμιο.

Στη λίστα της ομάδας του Πανεπιστημίου Stanford, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ, περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι/κορυφαίες 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου, που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα. Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού τους έργου καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας τους και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.