cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Υπογραφή Συμφωνίας Τεχνολογικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Πληροφορικής) και PrimeTel PLC, Lanitis Development Ltd και Wadja.com, 4 July 2012

Υπογραφή Συμφωνίας Τεχνολογικής και Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Πληροφορικής) και των εταιρειών PrimeTel PLC, Lanitis Development Ltd και Wadja.com

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την υπογραφή τριών Συμφωνιών Συναντίληψης για την Τεχνολογική και Ακαδημαϊκή Συνεργασία μεταξύ του Τμήματος και των εταιρειών PrimeTel PLC, Lanitis Development Ltd και Wadja.com. Οι συμφωνίες υπεγράφησαν την 4η Ιουλίου 2012 από τον καθηγητή Μάριο Δ. Δικαιάκο, Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, και τους κ.κ. Θεοδόση Θεοδοσίου, Head of Business Development της PrimeTel PLC, Μαρίνο Μαρκίδη, e-Business and IT Manager της Lanitis Development Ltd, και Άλεξ Χριστοφόρου, Managing Director της Wadja.com.

PrimetelLanitisWadja1

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθησαν μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος, στελέχη της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων και του Γραφείου Διασύνδεσης με τη Βιομηχανία του Πανεπιστημίου Κύπρου, στελέχη των τριών εταιρειών και εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και της CYTA.

PrimetelLanitisWadja9

PrimetelLanitisWadja13

Οι συμφωνίες εντάσσονται στη στρατηγική του Τμήματος Πληροφορικής για την προώθηση: α) της συνεργασίας και του διαλόγου με καινοτόμες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες, β) της διασύνδεσης των φοιτητών του Τμήματος με την αγορά εργασίας και γ) της μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Πανεπιστήμιο προς τη βιομηχανία, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι συμφωνίες προνοούν τις δυνατότητες πραγματοποίησης κοινών δράσεων σε θέματα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών, Εκπόνησης Διατριβών, Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

PrimetelLanitisWadja17

PrimetelLanitisWadja18

PrimetelLanitisWadja20

PrimetelLanitisWadja21

Η Συμφωνία αυτή δύναται να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την κυπριακή οικονομία και την απασχόληση σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας, καθώς τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία από την υιοθέτηση καινοτομικών τεχνολογιών και πρακτικών όπως e-Business, Social Media και Cloud Services αναμένεται να είναι μεγάλα.

Τέλος ανακοίνωσης